طرز تهیه آبگوشت دوغ دار

طرز تهیه آبگوشت دوغ دار

آبگوشت دوغ دار با دوغ ساده لیوار

آبگوشت دوغ دار یا به زبان اراکی آبگوشت دوگوله دودار یک نوع غذای اصیل و محلی ایرانی می باشد که طبخ آن بیشتر در استان مرکزی و همچنین استان لرستان مرسوم است. این آبگوشت در استان لرستان با نام آبگوشت لری شناخته می شود و با توجه به مواد اولیه آن، آبگوشت دودار از ارزش غذایی بالایی بالایی برخوردار می باشد. با ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه آبگوشت دوغ دار را به شما آموزش دهیم.

 

مواد لازم برای ۶-۸ نفر


مواد تشکیل دهنده

مقدار مورد نیاز

مواد تشکیل دهنده

مقدار مورد نیاز

دوغ سنتی لیوار

۲/۳ پیمانه

گوشت گوسفندی

۱ کیلو

بادمجان قلمی

۵ عدد

مخلوط نخود و لوبیا سفید

۱ لیوان

نمک، فلفل و زردچوبه

به مقدار لازم

کشک جوشیده

۳۵۰ گرم

نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ

به مقدار لازم

چغندر سفید خرد شده

۲ عدد متوسط

 

طرز تهیه آبگوشت دوغ دار


  • برای تهیه آبگوشت دوغ دار ابتدا از شب قبل نخود و لوبیا ها را خیس کنید.
  • گوشت ها و حبوبات را با پیاز و سایر ادویجات تفت دهید تا کمی سرخ شوند، سپس آن ها را درون قابلمه ای ریخته و تا سطح مواد را با آب پر کنید، ادویجات را مجددا اضافه کنید و بگذارید تا گوشت ها کاملا بپزند. پس از مدتی چغندر ها را اضافه کرده تا همراه با گوشت ها بپزند.
  • در این مرحله بادمجان ها را سرخ کرده و به محتویات قابلمه اضافه کنید.
  • بعد از پخت کامل چغندر و بادمجان ها، کشک و دوغ را اضافه کرده و سپس میزان نمک را تنظیم کنید.
  • پس از اینکه محتویات قابلمه چند جوش خورد، آبگوشت تهیه شده را درون ظرف مناسبی ریخته و سطح آن را با نعناع داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
  • آبگوشت دوغ دار شما آماده است، نوش جان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *