طرز تهیه آش دوغ

طرز تهیه آش دوغ

آش دوغ با دوغ ساده لیوار

آش دوغ یکی از آش های بی نظیر و سنتی ایرانی است که به زبان ترکی با نام‌های «آیران آشی» و «دوغا» و به زبان کُردی با نام «دوکلیو» شناخته می‌شود، این غذای محلی در شهر هایی نظیر سرعین، تبریز، اردبیل، شیراز، ارومیه، رشت، مازندران و گردنه حیران نسبت به سایر شهرها معروف تر است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش دوغ خوشمزه با دوغ ساده لیوار را به شما آموزش دهیم.

 

مواد لازم


مواد تشکیل دهنده

مقدار مورد نیاز

مواد تشکیل دهنده

مقدار مورد نیاز

دوغ ساده لیوار

۲ لیتر

سیر

۲ حبه

برنج

۱ پیمانه

نخود

۲۵۰ گرم

سبزی آش (تره، جعفری و شوید)

۷۰۰ گرم

نمک و فلفل سیاه

به مقدار لازم

 

طرز تهیه آش دوغ


  • ابتدا نخود ها را از شب قبل در کاسه ای خیس کرده و در طول این مدت ۲-۳ بار آب کاسه را عوض کنید تا با اینکار هضم نخود ها آسان گردد. سپس نخود ها را با آب سرد بشویید.
  • نخود ها را همراه با آب، درون یک قابلمه ریخته و زیر آن را روشن کنید. پس از پخت کامل نخود ها، حرارت را کم کنید.
  • در قابلمه ای جداگانه مقداری آب را همراه با نمک به جوش آورید.
  • پس از جوش آمدن آب، برنج را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج کاملا پخته شود. سپس برنج را آبکش کرده و به قابلمه ی نخود ها اضافه کنید. در این بخش مجددا مقداری نمک اضافه کنید.
  • در این مرحله سبزی آشی را که از قبل آماده کرده بودید را به قابلمه اضافه کرده و مخلوط کنید.

نکته: درب قابلمه را نگذارید، زیرا این کار منجر به تغییر رنگ سبزی ها و کدر شدن آنها می گردد.

  • همراه با پخت کامل سبزی ها آب قابلمه نیز تبخیر می شود. حال نوبت آن است که دوغ را کم کم اضافه کنید. در حین اضافه کردن دوغ محتویات را بطور مداوم هم بزنید.

نکته: پس از اضافه کرن دوغ درب قابلمه را نگذارید، چراکه ممکن است دوغ بریده بریده شود.

  • ۱۰ – ۱۵ دقیقه پس از افزودن دوغ، نمک و فلفل را بچشید تا در صورت لزوم به آش اضافه شوند.
  • در آخر سیر های پوست کنده شده را نگینی خرد کرده و به هنگام سرو آش به آن اضافه کنید.

نکته: توجه داشته باشید که سیر و دوغ هر دو موجب افت فشار می شوند، لذا توصیه می گردد تا همراه با خوردن آش و یا پس از آن یک لیوان نوشیدنی شیرین بنوشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *