دلمه برگ مو در کنار دوغ کاکوتی لیوار
دلمه برگ مو یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در اکثر کشور های آسیایی می باشد و البته تهیه آن در کشور ایران نیز بسیار رایج است. دلمه برگ مو عمدتا از ترکیب برنج، گوشت و برگ مو تهیه می گردد و میتوان آن را با سه طعم ترش، شیرین و ملس تهیه کرد. سرو این غذایی خوش طعم و رایحه در کنار یک نوشیدنی گوارا نظیر دوغ کاکوتی لیوار یک وعده ی فوق العاده را برای شما به همراه می آورد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه دلمه برگ مو با طعم ملس را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
برنج |
۲ پیمانه |
لپه |
۱۰۰ گرم |
سبزی دلمه |
۲۰۰ گرم |
پیاز |
۲ عدد متوسط |
گوشت چرخ کرده |
۲۰۰ گرم |
شکر |
۲ قاشق غذاخوری |
سرکه |
نصف لیوان |
نمک، فلفل، زردچوبه، روغن |
به مقدار لازم |
برگ مو |
به مقدار لازم |
طرز تهیه دلمه برگ مو
- برای تهیه دلمه برگ مو، در مرحله ی اول لپه ها را از ۲ – ۳ ساعت قبل درون کاسه آبی ریخته و اجازه دهید تا کاملا خیس بخورد. این کار باعث می شود تا نفخ آن از بین برود.
- حال قابلمه را برداشته و آن را با ۳ – ۴ لیوان آب پر کنید سپس آن را بر روی حرارت گذاشته تا آب بجوش آید. لپه ها را به آب جوش اضافه کنید، حرارت را ملایم کنید و بگذارید تا لپه ها در حرارت ملایم و آرام آرام بپزند.
- در این مرحله سبزی های خشک شده را بر روی تخته چوبی به اندازه ی متوسط خرد کنید.
- برنج را درون کاسه ای همراه با آب و نمک بریزید تا کاملا خیس بخورد، سپس قابلمه را با آب پر کرده و بگذارید تا آب آن به جوش آید. برنج را شستشو داده و به آب به جوش آمده اضافه کنید. حدود ۵ – ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا برنج نیم پز شود. زمانیکه اطراف برنج پخته و مغز آن همچنان کمی خام باشد برنج آماده ی آبکشی است. آبکشی برداشته و برنج را درون آن بریزید.
- پیازها را نگینی خرد کرده و درون تابه ای ریخته و همراه با روغن سرخ کردنی تفت دهید تا سبک شوند. حال گوشت چرخ کرده را همراه با زرد چوبه، فلفل سیاه و نمک ورز دهید. حال گوشت ها را به پیاز ها اضافه کنید و آرام آرام تا زمانیکه گوشت ها کمی سرخ شوند تفت دهید.
- در این مرحله سبزی ها را اضافه کرده و همراه با مواد تفت دهید. حال لپه ها را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. مقداری دیگر فلفل، زردچوبه و نمک را به کل مواد اضافه کنید و برای ۵ دقیقه دیگر تفت دهید تا مواد حسابی به خرد یکدیگر بروند.
- برگ مو ها را برای یک دقیقه درون قابلمه حاوی آب درحال جوش قرار داده و سپس خارج کرده و کمی آب سرد بر روی آن بریزید. اینکار باعث می شود تا برگ ها کمی نرم تر شوند.
- در این مرحله قابلمه را برداشته و کف آن کمی روغن بریزید. کف قابلمه را با برگ مو پوشش دهید و پیچیدن دلمه ها را شروع کنید. بر روی یک تخته برگ مو را قرار دهید و مقدار مناسبی از مواد دلمه را درون آن بریزید و مانند یک بقچه به صورت مربع یا مستطیل بپیچید.
- پس از چیدن تمام دلمه ها بر روی یکدیگر، سطح آنها را با برگ مو بپوشانید و بر روی آن به میزان نصف لیوان روغن و ۲ لیوان آب بریزید. سپس بگذارید تا دلمه ها برای حدود ۱/۵ ساعت بر روی حرارت ملایم بپزند.
- بعد از گذشت زمان مذکور یکی از دلمه ها را تست کنید. در صورتیکه دلمه ها کاملا پخته شدند، یک نصفه لیوان ترکیب سرکه و شکر را حرارت دهید تا شکر کاملا در سرکه حل شود. حال ترکیب را بر روی دلمه ها بریزید و بگذارید تا دلمه ها برای حدود ۳۰ دقیقه دیگر همراه با سرکه و شکر بپزند و طعم دار شوند.
- در آخر دلمه های طعم دار شده را درون ظرف مورد نظر بچینید و همراه با دوغ کاکوتی لیوار سرو و نوش جان کنید.