طرز تهیه قنبرپلو شیرازی در کنار دوغ کاکوتی لیوار
قنبرپلو یکی از غذاهای اصیل و خوش عطر و طعم شیرازی است که در بسیاری از مجالس، مناسبت های ویژه و میهمانی ها سرو میشود. این پلوی دوستداشتنی و پرطرفدار بطور معمول با گوشت چرخکرده و در کنار دوغ و سالاد شیرازی تهیه می گردد. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه قنبرپلو شیرازی، در کنار دوغ کاکوتی لیوار، آشنا کنیم.
مواد لازم برای ۴ – ۵ نفر
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
برنج |
۳ – ۴ پیمانه |
گوشت چرخ کرده |
۴۰۰ گرم |
گردو |
۵۰ گرم |
کشمش پلویی |
۱۰۰ گرم |
رب انار |
۲ قاشق غذاخوری |
پیاز |
۱ عدد |
زعفران دم کرده |
۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه |
به میزان لازم |
روغن |
به میزان لازم |
طرز تهیه قنبرپلو شیرازی
-
- برای تهیه قنبرپلو شیرازی خوش عطر و طعم، ابتدا گوشت چرخ کرده را درون ظرفی مناسب ریخته و به آن زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید، سپس گوشت را با دست ورز دهید تا کاملا یکدست شود.
- حال گوشت چرخ کرده را با دست به شکل کوفته قلقلی های یک انداخته درآورده و درون ماهیتابه، همراه با روغن سرخ کنید.
- پس از سرخ شدن گوشت ها، آن ها را کنار گذاشته و پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. حال درون همان ماهیتابه پیاز ها را سرخ کرده تا کمی سبک و طلایی شوند.
- در این مرحله گردو ها را خرد کرده و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه کشمش پلویی را هم اضافه کرده و آن را نیز کمی تفت دهید. در آخر گوشت ها را به محتوی ماهیتابه اضافه کنید.
- رب انار را با مقداری آب جوش رقیق کنید و همراه با ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به ماهیتابه اضافه کنید. پس از تفت دادن مواد با یکدیگر تابه را از روی حرارت بردارید.
- حال یک قابلمه مناسب برداشته، آن را تا نیمه با آب پر کنید، سپس قابلمه را بر روی حرارت زیاد قرار داده تا آب به جوش بیاید. ۱ قاشق غذاخوری نمک را همراه با ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آب جوش اضافه کنید.
- برنج را که از ۱ ساعت قبل خیس کرده ایم، به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید تا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه همراه با آب، جوش بخورد، حال برنج را با آب ولرم آبکشی کنید.
- در این مرحله قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار داده و ۲ قاشق غذاخوری از روغن مایع را کف قابلمه پخش کنید، سپس کف آن را با نان یا سیب زمینی بپوشانید.
- سطح نان را با مقداری برنج پوشانده و روی آن مخلوط گوشت قلقلی ریخته و به همین ترتیب لایه به لایه ادامه دهید تا قابلمه پر شود، لایه آخر را با برنج پر کنید و مقداری روغن بر روی آن بریزید.
- در آخر درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت دم بکشد. قنبرپلو شیرازی و اصیل شما آماده است. نوش جان .
شیرینی های فوری مثل گوش فیل و
سوهان و امثالهم مد نطر باشد
جالبترو بازده بیشتری دارد.