طرز تهیه لوبیا پلو در کنار دوغ سنتی لیوار
لوبیا پلو یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی می باشد که در خوشمزه ترین حالت در کنار سالاد شیرازی سرو می شود. اکثرا لوبیا پلو را یا با گوشت چرخ کرده و یا با تکه های مرغ تهیه می کنند. این غذای خوشمزه را می توانید به سلیقه خود به صورت دمی یا آبکش تهیه کنید و در کنار نوشیدنی دوغ سنتی لیوار نوش جان کنید.
مواد لازم برای ۵ – ۶ نفر
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
لوبیا سبز |
۳ پیمانه |
برنج |
۴ پیمانه |
گوشت چرخ کرده |
۳۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی |
۲ قاشق غذاخوری |
سیر |
۲ حبه |
پیاز |
۱ عدد |
گوجه فرنگی |
۲ عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه |
به میزان لازم |
روغن |
به میزان لازم |
طرز تهیه لوبیا پلو
-
- برای تهیه لوبیا پلو خوش عطر و طعم ابتدا پیاز و سیرهای پوست گرفته را به صورت نگینی خرد کنید. حال ماهیتابه ای برداشته و سیر ها و پیاز ها را درون روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
- حال گوشت چرخ کرده را به سیر و پیاز ها اضافه کرده و حسابی تفت دهید تا رنگ گوشت کمی تغییر کند، سپس گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه کرده و همراه با سایر مواد تفت دهید.
- لوبیاهای خرد شده را اضافه کرده تا زمانیکه آب گوشت و گوجه فرنگی تبخیر می شود، لوبیاها نیز کمی نرم شوند.
- درون ماهیتابه ای جداگانه رب گوجه فرنگی را همراه با کره تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
- قابلمه ای مناسب را تا نیمه پر آب کنید و مقدار کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید، سپس درب قابلمه را بگذارید تا آب به جوش آید. زمانیکه آب به جوش آمد، برنج شسته شده را به آب اضافه کرده و پس از ۷ – ۸ دقیقه پس از جوش خوردن برنج، یکی از دانه های برنج را تست کنید. چنانچه برنج نیم پز شده بود، وقت آبکش کردن آن می باشد.
- قابلمه مناسبی را برداشته و کف آن مقداری روغن بریزید. سپس کف آن را با نان یا سیب زمینی حلقه حلقه شده بپوشانید. حال مقداری از برنج آبکش شده را در کف قابلمه بریزید و سپس بر روی آن مایه لوبیا پلو را پخش کنید.
- در ادامه لایه لایه برنج و مایه لوبیا پلو را اضافه کرده و در نهایت بر روی قابلمه دم کنی بگذارید تا برنج همراه با مواد دم بکشد.
- در آخر محتویات قابلمه را با یکدیگر مخلوط کنید تا یکدست شود. لوبیا پلو مجلسی و خوش عطر و طعم شما آماده است. نوش جان.