اسفناج پلو در کنار دوغ ترش لیوار
اسفناج پلو یکی از انواع غذاهای ساده و بسیار لذیذ ایرانی است که بطور معمول با دستور پخت های متنوعی تهیه می گردد، اسفناج پلو را عمدتا یا با گوشت و یا با مرغ تهیه می کنند. استفاده از گوشت و اسفناج تازه در کنار عطر و طعم هیجان انگیز زعفران و روغن کره می تواند طعم اسفناج پلو کاملا دگرگون سازد و قرار گرفتن ۱ لیوان دوغ ترش مزه لیوار در کنار یک پرس اسفناج پلو مجلسی و خوش عطر و طعم، وعده ای به یادماندنی را خلق می کند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه اسفناج پلو با گوشت را به شما آموزش دهیم
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
برنج |
۴ پیمانه |
اسفناج |
۵۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده |
۵۰۰ گرم |
پیاز |
۱ عدد بزرگ |
زغفران دم کرده |
۳ قاشق غذاخوری |
روغن کره |
به میزان لازم |
نمک، دارچین، فلفل، زردچوبه |
به میزان لازم |
روغن |
به میزان لازم |
طرز تهیه اسفناج پلو با گوشت
- در مرحله اول ابتدا قبلمه ای را پر از آب کرده، مقدار مناسبی نمک به آن اضافه کنید و برنج را برای ۱ – ۲ ساعت در آن بخیسانید.
- پوست پیاز را جدا کرده و آن را نگینی ریز خرد کنید. درون یک ماهیتابه مقداری روغن ریخته و سپس پیاز ها را در آن تفت دهید تا سبک شوند.
- حال گوشت چرخ کرده را به ماهیتابه اضافه کرده و همراه با پیاز ها تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، سپس ادویه های نمک، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه را اضافه کرده و مجددا مواد را با یکدیگر تفت دهید تا به خورد یکدیگر بروند.
- در این مرحله زعفران را با آب جوش ترکیب کرده و همراه با سیر های رنده شده به گوشت ها اضافه کرده و همراه با مواد تفت دهید. حال نوبت خرد کردن کردن اسفناج ها است. اسفناج ها را در اندازه مناسب خرد کرده و همراه با مواد درون ماهیتابه تفت دهید.
- قابلمه ای مناسب برداشته، آن را تا نیمه با آب پر کنید و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید.
- حال به میزان لازم نمک و روغن را به آب اضافه کنید و سپس برنج را که از قبل خیس کرده بودید را درون آب ریخته و بگذارید تا برای ۵ – ۱۰ دقیقه بجوشد تا کمی نیم پز شود. برنج نیم پز شده را آبکش کرده و قابلمه ای دیگر را برای تهیه اسفناج پلو آماده کنید.
- کف قابلمه کمی روغن ریخته مقداری نان لواش را در کف قابلمه پهن کنید و سپس بصورت لایه ای، یک لایه برنج و پودر شوید خشک و لایه دیگر مواد گوشتی را پخش کنید.
- لایه آخر را با برج بپوشانید و مقداری روغن کره را بر روی آن بریزید تا عطر و طعم آن بیشتر شود. در آخر درب قابلمه را همراه با دم کنی بر روی قابلمه گذاشته و بگذارید برنج برای ۱ ساعت دم بکشد.
- پس از دم کشیدن برنج، محتویات قابلمه را با یکدیگر مخلوط کرده و در ظرفی مناسب سرو کنید. اسفناج پلو مجلسی و خوشمزه شما آماده است. نوش جان.